Vinete Umplute
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Mod de preparare:
Vinetele, vreo 2 poate 3 (daca-s mai micute), se taie in 2 pe lungime, miezul se scobeste lasand cam un deget grosime de "carne" de vanata.
Se sareaza si se pun cu fata in jos sa se scurga zeama amara, la fel am sarat si miezul si l-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Cand sint gata de folosire se trec pe sub jet de apa si se sterg cu prosop de hartie, miezul in schimb se lasa la scurs.
Ne mai trebuie un praz tocat marunt, pus la calit pt 2-3 minute in putin ulei apoi acoperit cu 300 g de piept de pui tocat si aprox 100g de pipote de pui fierte vreo 40 minute in prealabil apoi tocate in cubulete maruntele. Le prajim impreuna cateva minute amestecand des, punem si un catel de de usturoi tocat marunt apoi niste sos de rosii si vinetele tocate marunt, apoi lasam totul la fiert sub capac vreo 15-20 de minute amestecand din cand in cand. Saram, piperam dupa gust putem pune si patrunjel tocat daca ne place si cand compozitia s-a racit suficient adaugam 1-2 oua batute pt o compozitie care nu curge, Apoi umplem vinete varfuit si le dam la cuptor la foc mediu aproximativ 40-50 de minute,
In minutul 40 adaugam si niste cascaval ras sau feliat si asteptam pana se rumeneste frumos in bataia focului.
Se potriveste langa vreo salata sau ceva murat de asta toamna.
Trebuie sa scriu si reteta de gogosari in otet pentru ca sint minunati. Raman crocanti pana la ultimul borcan.
Taina: cascavalul folosit este Friulano (cred totusi ca un cascaval care se topeste mai mult, mozzarella de ex, se preteaza mai bine la reteta aceasta)
Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com