contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Umplute La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am tot vazut diverse variante de vinete umplute.. Am incercat si eu una, poate cea mai simpla si tare mult ne-a placut!
Ingrediente:
2 vinete
350 g carne tocata porc
1 ceapa
1 lingura bulion
5 frunze busuioc
patrunjel verde
sare
siper
ardei iute pisat
2 rosii mari
ulei



Ceapa tocata marunt am calit-o in putin ulei. Cand s-a inmuiat am adaugat carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca la foc mic.
Intre timp am pregatit vinetele: le-am spatat si taiat cotoarele. Le-am taiat pe jumatate si ajutandu-ma de o lingura, le-am scos miezul, apoi le-am presarat cu sare grunjoasa si le-am pus cu partea scobita in jos, pe un fund.
Miezul de la vinete l-am tocat marunt si l-am pus peste carne si ceapa, la calit. Am lasat pe foc pana s-au inmuiat toate. Am adaugat o lingura de bulion si frunzele de busuioc tocate. Am potrivit de sare (nu foarte multa ptr ca mai retin si vinetele), piper si fulgi de ardei. La final am pus patrunjelul tocat marunt.
Vinetele le-am spalat bine in apa rece, apoi le-am sters cu un servetel de bucatarie. Intr-o tava tapetata cu ulei am pus bucatile de vinete, pe care le-am umplut cu ametescul de carne. Deasupra am pus rondele de rosie. Am dat la cuptorul preincalzit pentru cca 1 ora.
Am papat cu gogosari in otet!
Pofta buna!