contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Umplute (la Cuptor)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Autor:Lia
Timp de preparare:
55 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
3-4 vinete mari
400g carne tocata de porc
100 g telemea de capra
2 ardei grasi (unul rosu unul galben)
3-4 linguri de pesmet sau gris
125 ml ulei de masline
una legatura de marar verde
4 catei de usturoi
2 rosii mari
2 oua
2 cepe
piper
sare

Mod de preparare:
Vinetele se spala, se curata gen zebra, se taie in jumatati, pe lungime. Indepartam miezul vinetelor, pastrand peretii grosi de aprox. 1 cm. Le presaram cu sare, pe interior si exterior, le lasam cam 10minute, le trecem sub un jet de apa dupa care le oparim si le lasam la scurs cu scobitura in jos.
Curatam si spalam ardeii, ceapa si usturoiul. Taiem marunt ardeii, ceapa, usturoiul si miezul vinetelor. Le calim in 100 ml ulei, pana se inmoaie.
Separat, calim carnea si condimentam cu sare si piper.
Decojim una rosie, o dam pe razatoare si o amestecam cu pesmetul( sau grisul) si cele doua oua batue.
Peste legume, punem carnea si amestecam bine, adaugam mararul taiat marunt si lasam cam 15minute la racorit. Dupa care punem si amestecul de rosie, ou si pesmet, amestecam, completam cu sare si piper dupa gust si umplem vinetele.
Asezam vinetele intr-o tava unsa cu uleiul ramas, punem pe vinete felii de rosii, turnam 150 ml apa, acoperim tava cu folie de aluminiu pe care o perforam in cateva locuri cu o scobitoare si o introducem in cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 minute.
Scoatem tava, indepartam folia, radem telemea pe fiecare vanata si mai introducem tava la cuptor, inca 10 minute, dupa care preparatul este gata.