Vinete Umplute Cu Legume, La Cuptor
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru aceasta reteta, de vinete umplute cu legume ai nevoie de:
- 1 vinata;
- 4 ciuperci;
- 1 ardei gras;
- 1 morcov mic;
- fasole pastai;
- 3 linguri de pasta de tomate;
- 2 felii cascaval;
- 1 cana si jumatate de apa;
Taie vinata in doua jumatati si scoate-i miezul. Miezul taiat marunt impreuna cu celelalte legume taiate si ele in bucati mici se calesc putin in ulei incins cu o lingura de pasta de tomate. Cand legumele sunt gata se pun in scobitura jumatatilor de vanata.
Subtiaza pasta de tomate intr-o cana de apa si toarna peste vinete. Eu am mai adaugat o jumatate de cana de apa astfel incat lichidul sa ajunga aproape de marginea superioara a vinetelor puse in cratita.
Baga totul la cuptor pentru 25-30 minute. Dupa acest timp pune deasupra vinetelor 2 felii de cascaval si mai introdu la cuptor cratita inca 5 minute.
Se serveste cald. Pofta buna!