Vinete Umplute Cu Carne
Sursa Vinete umplute cu carne
articol scris de valentinaghidculinar blog valentinaghidculinar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
o vanata destul de maricica
cca 150 g carne tocata amestec porc si vitel (puteti folosi carne toccata de pasare,porc sau vitel)
o ceapa
2 catei de usturoi
o legatura mica de marar
sare,piper,cimbru
2 linguri de zeama de lamaie
150 ml suc de rosii sau dupa gust
o lingurita bulion
100 ml vin alb sau dupa gust
un ou
2 linguri cascaval ras
ulei de masline
Mod de preparare:
Vanata se spala,se sterge,se taie in jumatate pe lungime si fiecare jumatate se scobeste de miez. Se stropesc cu zeama de lamaie , se presara putina sare pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 10-15 minute pentru a se inmuia putin,dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.
Cand au inceput sa se rumeneasca adaugam oul batut deasupra vinetelor,iar la sfarsit presaram cascavalul ras si mai le lasam putin la cuptor pentru gratinare.
Se pot servi cu smantana sau iaurt …