contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Umplute Cu Carne

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
o vanata destul de maricica
cca 150 g carne tocata amestec porc si vitel (puteti folosi carne toccata de pasare,porc sau vitel)
o ceapa
2 catei de usturoi                                            
o legatura mica de marar
sare,piper,cimbru
2 linguri de zeama de lamaie
150 ml suc de rosii sau dupa gust
o lingurita bulion
100 ml vin alb sau dupa gust
un ou
2 linguri cascaval ras
ulei de masline
Mod de preparare:
Vanata se spala,se sterge,se taie in jumatate pe lungime si fiecare jumatate se scobeste de miez. Se stropesc cu zeama de lamaie , se presara putina sare pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 10-15 minute pentru a se inmuia putin,dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.

Intr-o tigaie se toarna 1-2 linguri de ulei de masline ,se adauga carnea tocata amestecata cu ceapa,usturoiul,miezul rezultat de la vanata tocate in prealabil la blender. Spre sfarsit adaugam o lingurita de bulion,mararul tocat, sare si condimente dupa gust.Cu aceasta compozitie umplem vinetele pe care le asezam intr-un vas de yena uns in prealabil bine cu ulei de masline , turnam sosul format din vin si suc de rosii si introducem tava la cuptor.
Cand au inceput sa se rumeneasca adaugam oul batut deasupra vinetelor,iar la sfarsit presaram cascavalul ras si mai le lasam putin la cuptor pentru gratinare.
Se pot servi cu smantana sau iaurt …

Articol recomandat de valentinaghidculinar.blogspot.com