Vinete Umplute Cu Branza La Cuptor
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Daca v-ati propus sa luati o pauza de la mancarurile cu carne, trebuie sa luati in considerare aceasta reteta. O veti savura cu siguranta.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 2 vinete mai mari
- 300 gr branza dulce
- 2 cepe mici
- 2 rosii (le-am decojit)
- 1 legatura patrunjel
- 100 gr parmezan
- 2 chilli
- 1 ou
- condimente
Plan de lucru:
- spalam, taiem longitudinal vinetele si scobim interiorul cu ajutorul unei linguri. Taiem in cubulete miezul vinetei. Tocam ceapa, o punem la calit (poza 2). Adaugam miezul de vinete si condimente dupa gust. Lasam pe foc circa 15 minute, sa se faca vinetele.
- intr-un bol amestecam aceasta compozitie racita cu branza, patrunjelul tocat, rosiile taiate cubulete (poza 5), adaugam si oul si obtinem umplutura.
Fiecare jumatate de vanata va fi umpluta cu aceasta compozitie (poza 6), presam parmezan (poza 7), apoi lasam la cuptor pentru circa 40- 45 minute.
-servim cu maaaare pofta (poza 8 )
Timp de preparare: 80 de minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne