Vinete Prajite Cu Sos De Susan
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
- 100 ml. ulei de masline/floarea soarelui
- 150 g. smantana
- 150 g. iaurt
Mod preparare:
Susanul se prajeste intr-o tigaie fara adaos de grasime. Se lasa sa se rumeneasca.
Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca:
Se spala si se curata vinetele. Se taie felii longitudinale.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc succesiv feliile de vinete; impreuna cu ele se prajesc si cateva felii de usturoi (ce vor fi scoase afara si inlocuite cu altele fresh :P ...dupa fiecare tura de vinete prajite, caci se arrrrd!!! :D)
Cuptorul se incinge la 200 grade C.
Feliile de vinete prajite se aseaza pe o tava unsa si se sareaza.
Se coc la cuptor circa 10 minute; se presara peste ele putin susan (optional)
Se amesteca smantana cu iaurtul, 2-3 catei de usturoi (tocati cu presa speciala) si doua treimi din cantitatea de susan. Se potriveste sosul de sare si piper, dupa gust...si-un pic de lamaie am pus eu ;)
Sosul se aseaza in boluri mici si se presara deasupra restul de susan:
Se servesc vinetele impreuna cu sosul:
O mancarica foarte rapida si gustoasa la maxim!!! Eu sint mare fan susan, asa ca sosul asta mi s-a parut demential :)) ...si cum nici vinetele nu-mi plac mai putin, hi, hi...a fost chiar o mancare pe placul meu!!!
Sper sa vi se para la fel, daca o incercati! :)
Reteta recomandata de savalaura.blogspot.com