contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Pane Umplute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Nu stiu daca mai e vreo surpriza pentru cineva faptul ca-mi plac la nebunie vinetele :)) ...in salata, prajite, ca turnulete de musaca :P
...acum le-am feliat si le-am facut pane. Buuuna idee, hihi...
Ingrediente:
- 4 vinete mijlocii
- 3 linguri faina
- 150 g. branza telemea
- 1 galbenus
- 100 g. ulei
Pentru aluat:
- 1 ou
- 1/2 cana cu faina
- 1/2 cana cu lapte
- 2 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Vinetele se...culeg :P
Astea au fost ultimele pe care le-a cules tati din gradina :)


Se taie felii, se oparesc, se sareaza si se lasa la scurs:


Cand sint bine zvantate, se pregatesc pentru baia de ulei :)))


Se dau prin faina:


...si se prajesc in ulei, pana cand se rumenesc:


...nu le "bronzati" prea tare, totusi, hihi...cum le-am facut eu e cel mai bine (normal, doar ce puteam sa zic?! :D)


Intre timp, pregatim un aluat de clatite din ingredientele insirate mai sus.
Frecam branza telemea, rasa, cu un galbenus, pana cand obtinem o pasta bine inchegata:


Luam cate doua rondele de vinete si le lipim intre ele cu crema de branza:

 


Apasam putin, ca sa nu se dezlipeasca si le trecem prin aluatul de clatite:


Le rumenim in ulei:

 


Servim cu sos de rosii sau "ketchup" home-made :P


"Sectiune" :))

P.S. Vinetele vor fi mai crocante daca puneti 2, 3 linguri cu pesmet in aluatul de clatite, adaugand si putin lapte, ca sa nu se ingroase prea mult.
P.P.S. Puteti incerca sa taiati feliile de vinete un pic mai subtiri, cred ca ar fi si mai savuroase :P


Articol recomandat de savalaura.blogspot.com