Vinete Pané Cu Sos De Rosii Usturoiat - μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας σκόρδο
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Zilele trecute am avut o comanda speciala din partea principalului beneficiar al indeminarii mele culinare (zic si eu!).
Aflindu-ne impreuna la cumparaturi, ochii i s-au lipit "ca marca de scrisoare" de niste vinete care aratau extraordinar imbiindu-te sa le cumperi.
Ce-i drept, si mie imi facusera cu ochiul, doar ca mie imi defila in minte cu totul alta reteta decit lui.
Am picat insa de acord sa satisfacem amindoua preferintele asa ca, am facut achizitia.
Acasa, am "executat" intii preparatul la cerere, adica vinete impanate, dupa care am dichisit si vinetele pané dupa gustul meu. Le-am asortat si un sos de rosii frecat cu usturoi pentru a obtine o combinatie savuroasa.
Ingrediente:
- 2 vinete potrivite
- 3 oua
- 4 - 5 linguri de faina
- ulei pentru prajit
Pentru sos:
- 100 ml pulpa de rosii pasate
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- sare, oregano, dupa gust
Pentru pregatirea aperitivului am curatat de coaja doua vinete si le-am feliat subtire, pe lung. Le-am presarat cu sare lasindu-se sa se scurga intr-o strecuratoare pentru aproximatix 20 de minute.
Intre timp am pregatit pe o farfurie faina
si ouale batute.
Stergind cu hirtie absorbanta fiecare felie de vinata le-am trecut alternativ prin faina
si ou,
repetind inca o data aceasta operatie, dupa care am asezat feliile in uleiul incins, pregatit din timp.
Se rumenesc pe ambele parti apoi se scot pe hirtie absorbanta, pentru a indeparta surplusul de ulei.
Se dau pe razatoarea mica cei patru catei de usturoi, dupa ce s-a indepartat coltul, se adauga un virf de cutit de sare si se freaca maioneza cu uleiul de masline. Se adauga cite putin din pulpa de rosii peste maioneza de usturoi amestecindu-se continuu. Se condimenteaza sosul dupa gust cu oregano.
* (Faza asta a scapat obiectivului foto)
Un aperitiv la fel de bun si cald si rece.