Vinete In Suc De Rosii
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Din vorba in vorba, si-a amintit Paul despre conservele de vinete in bulion de pe vremuri. Mai aveam o sticla de suc de rosii facut de mine, mi-a facut pofta discutia de pe Culinar, asa ca, m-am pus pe facut.
Puteam sa le zic vinete in bulion, ca a scazut de mult sosul, dar e neimportant. Nu am facut nici dupa reteta de pe Culinar, am facut dupa capul meu. Vinetele, cam babane, na, trimiti pe altii la cumparaturi. In rest am folosit cativa catei de usturoi, ulei de floarea soarelui, suc de rosii si cam atat.
Vinetele le-am decojit partial si le-am fript in tigaia doar unsa cu putin ulei (nu voiam sa iasa chiar asa ca pe vremuri). Le-am indesat in borcane (doua vinete, doua borcane) cu catei de usturoi printre straturi si le-am acoperit cu suc de rosii. Pe una din conserve am pus si frunze de busuioc.
Behind the scene: reteta mi-a luat trei zile ca m-am tot apucat de altele, o noapte au stat vinetele la scurs cu sare, a doua zi le-am fript si le-am lasat in pace ca am iesit la un snitel, abia astazi am definitivat.
Am mai pus nitelus ulei deasupra, putin important ca am umplut asa de tare borcanele incat in cursul procesului de sterilizare au dat nitel pe afara, dar in rest, par sa se fi capacit totusi bine.
Sare nu am mai pus (avea si sucul, au stat si vinetele cu sare) si iutica mi-a falfait-o pasarea aia nebuna, merge sa puneti cam ce va place, cum o sa iasa, va zic eu cand le desfac.
hard roc aleluia si din cauza celor de la Heineken ma cam obsedeaza melodia asta, chit ca nu e pe gustul meu musai.