contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete în Sos Chinezesc Ii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Azi am facut vinetele în sos chinezesc, putin altfel. Total vegetal. Ideea de baza este aceeasi, doar ca de data asta am jonglat putin cu ingredientele. Am dublat cantitatea de supa, care de data asta a fost  vegetala, am pus mai mult vin rosé în loc de alb, ulei de orez si ardei iute din otet. Am servit cu taitei din faina de orez. Delicioasa combinatie! Parca merge mai bine decît cu orez.

 


Ingrediente:

  • 2 vinete mari
  • 3 catei de usturoi, feliat subtire
  • 1 ardei iute din otet, taiat rondele fine
  • 200 ml supa vegetala
  • 100 ml vin rosé (sau alb)
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 30 ml sos de soia
  • ulei de orez
  • taitei de orez sau orez natur, simplu, wild, jasmine...

 

Am curatat vinetele, le-am taiat felii grosute de 5 mm si le-am rumenit pe ambele parti, pe foc iute în tigaia pensulata (cu pensula de silicon) cu ulei de orez. Am pensulat cu ulei de fiecare data, cînd am pus cîte un strat de vinete în tigaie. Feliile prajite le-am pastrat calde. Dupa ce le-am rumenit pe toate, le-am repartizat din nou în tigaie fara adaos de ulei, am adaugat usturoiul si ardeiul iute tocat, am turnat supa vegetala si vinul, si am lasat 30 de secunde sa sfîrîie pe foc iute. Am presarat amidonul, am mai amestecat usor jumatate de minutel tot pe foc iute. În final se condimenteaza cu sosul de soia, se amesteca usor... gata!
În timp ce am rumenit vinetele, am pus apa la fiert pentru taiteii de orez. Taiteii asteptau frumos într-un vas de sticla. Cînd apa a început a clocoti, am turnat-o peste taitei. I-am acoperit si i-am lasat asa timp de 7-8 minute. Pe ambalajul taiteilor, scria ca se lasa între 5 si 10 minute, în functie de gustul fiecaruia. Acesti taitei îi puteti servi doar cu putin sos de soia, cu sau fara ardei iute tocat si putin susan rumenit. Sînt deliciosi!
Eu nu i-am mai condimentat cu nimic, vinetele fiind destul de picante, si sos din belsug.

 


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com