Vinete Gratinate Cu Cascaval
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
O reteta care ne arata ca se poate manca bine si fara carne.
Ce iti trebuie pentru 4 portii (poza 1)
- 3 vinete medii
- 200 gr branza sarata
- 3 rosii (taiata rondele)
- 300 gr cascaval
- 50 gr parmezan
- 50gr unt
- 3-4 catei de usturoi
- condimente(sare, piper, boia)
Plan de lucru:
- spalam, taiem vinetele rondele, le saram si le lasam circa 30 minute sa isi lase amareala (poza 2). Ungem cu unt (poza 3) vasul in care asezam rondelele de vinete pe care le condimentam (poza 4). Le acoperim cu felii subtiri de unt, apoi cu branza amestecata cu parmezan (poza 5). Urmatorul strat va fi de rosii (poza 6), iar ultimul strat va fi de cascaval razuit, branza si parmezan (poza 7)
- lasam la cuptor pentru circa 40 minute.Verificam daca sunt facute vinetele (poza 8 ).
-pofta buna (poza 9)
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 4 lei/portie (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: A6. Preparate fara carne