contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Evantai

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Inspirata de reteta Monei de pe ArtaCulinara.com, am facut si eu aceste minunate evantaie din vinete. Ca de obicei si asa cum îmi place mie, o reteta simpla si rapida, timpul de preparare fiind minimal... iar de copt, o face cuptorul.
O vînata de persoana este o portie generoasa, poate satura si cel mai flamînd dintre flamînzi. Noi nu am reusit sa dovedim o vînata de caciula, asa ca jumatatile ramase, le-am devorat mai tîrziu. Pentru a testa, jumatatea mea ramasa am împartit-o în doua. O parte am servit-o rece, si va spun sincer mie mi-a placut mult si asa, iar cealalta parte am încalzit-o. A fost foarte buna si reîncalzita, desi eu nu mi-as mai da "osteneala" si a doua oara :D
Deci, ori folositi vinete pitice, si serviti una de caciula, sau socotiti o vînata de marime normala la doua persoane, sau faceti ca noi, le terminati la cina fie reci sau reîncalzite :D
 
 


Ingrediente:
  • 3 vinete
  • bacon, prosciutto crudo
  • 2 bile mozzarella a 125 g bucata
  • rosii
  • 3 linguri ulei de masline e.v.
  • usturoi, busuioc, sare 


Am spalat vinetele, le-am feliat fara a taia codita,
asa încît sa arate ca niste evantaie, de unde vine probabil si denumirea :P
Le-am sarat putin. 
 

Le-am umplut cu felii de rosii, mozzarella si bacon. A treia e aproape la fel.
Doar am înlocuit bacon-ul cu sunca cruda si putin afumata si am copt-o ceva mai tîrziu. 
 

Din usturoi, busuioc, sare si ulei de masline, am mojarit un balsam delicios,
pe care l-am turnat/stropit deasupra. 
 


Am dat vinetele la cuptor la 180-190°C, si va spun sincer,
nu stiu cît au stat acolo, posibil în jur de trei sferturi de ceas. Zeama lasata e gustoasa rau!  


O reteta potrivita sezonului bogat, în care gasim rosii si vinete proaspete.
Daca prindeti o zi mai racoroasa, e o reteta perfecta. Si daca nu sînteti pretentiosi,
aveti ceva si la cina :D 


Pofta buna!