Vinete Cu Rosii Si Usturoi
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Pentru prima zi de post v-am pregatit ceva rapid si gustos. Daca nu tineti post puteti sa le serviti cu smantana sau parmezan ras.
INGREDIENTE:
Pentru 6 persoane:
2 vinete mari
4 catei de usturoi
6 rosii
1 legatura de patrunjel
ulei de masline
sare
piper
PREPARARE:
Spalam vinetele si le taiem felii cu o grosime de 2-3 cm. Le crestam cu un cutit ca si cand am face un careu pentru X si 0, apoi le saram. Le lasam aproximativ 30 de minute pe un fund astfel incat sa se scurga lichidul amar din acestea.
Intre timp spalam rosiile si le taiem cuburi. Tocam si patrunjelul, apoi facem un mujdei de usturoi.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, spalam vinetele sub jet de apa si le uscam. Punem un strat de vinete intr-un vas termorezistent. Le stropim cu ulei de masline, mujdei de usturoi, asezonam cu sare si piper apoi punem rosiile si patrunjelul.
Continuam acest lucru pana terminam feliile de vinete. Incalzim cuptorul la 200°C. Introducem vasul la cuptor pentru 35-40 de minute.
Puteti sa serviti fierbinte, dar merge la fel de bine si rece. Pofta buna!