Vinete Cu Parmezan / Melanzane Con Parmigiano
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Vinete cu parmezan, sau cina rapida si delicioasa in stil italian… Eu cred ca ar trebui sa facem din fiecare masa in familie un eveniment special, ceea ce ne va crea o atmosfera placuta si calda. Credeti ca acest aranjament ii va incanta pe cei dragi?
INGREDIENTE:
2 vinete
400 g pulpa de rosii
1 lingura vin rosu
1 ceapa
sare
piper
1/4 lingurita busuioc uscat
1 catel de usturoi – taiat pe jumatate
200 g mozzarella
100 g parmezan ras
3-4 linguri faina
frunze de busuioc pentru decor
2-3 linguri ulei pentru prajit
PREPARARE:
Vinetele taiate rondele le dam cu sare, apoi le punem intr-o sita, unde le lasam cam 30 minute sa se scurga. In acest timp noi pregatim sosul de rosii. Punem la calit ceapa tocata marunt in ulei de masline. Cand aceasta se inmoaie, adaugam pulpa de rosii taiata cuburi, 1 lingura de vin rosu si 1 catel de usturoi. Lasam pe foc sa fiarba pana scade si obtinem un sos gros. Cu cateva minute inainte sa oprim focul asezonam cu sare si piper, apoi punem cateva frunze de busuioc, sau busuioc uscat.
Vinetele le spalam, le tavalim prin faina, apoi le prajim in ulei.
Intr-un vas termorezistent punem un strat de vinete, le acoperim cu sosul de rosii, apoi cu mozzarella si parmezan ras. Repetam operatiunea pana terminam ingredientele. Pentru o prezentare mai eleganta putem sa azezam straturi pe verticala. Cand straturile sunt terminate, le intepam cu bete pentru frigarui, astfel incat sa nu ne alunece turnul, cand incepe sa se topeasca mozzarella.
Dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 10 minute.
Servim imediat, cand sunt fierbinti.
Pofta buna!