Vinete Cu Mozzarella Si Parmezan
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru ca ii plac vinetele foarte mult, Haplea a gasit o combinatie de nota 10 plus cu mozzarella, rosii , parmezan, usturoi si busuioc. Delicios.
Ce iti trebuie pentru 6 portii (poza 1)
- 2 vinete mai mari
- 300 gr mozzarella
- 200 gr de ciuperci
- 5-6 rosii
- cateva frunze de busuioc
- 100 gr parmezan
-4-5 catei de usturoi
- 2 oua, pesmet (pentru prajit vinete)
- condimente
Plan de lucru:
- se taie vinetele longitudinal in felii subtiri, si se sareaza (poza 2). Pe rand, le trecem prin ou (poza 3), prin pesmet (poza 4) si le prajim (poza 5).Le scoatem pe un servetel care va absorbi uleiul (poza 6)
- intr-o tava unsa cu ulei asezam un strat de vinete astfel prajite (poza 7), apoi asezam un strat de rosii taiate rondele (poza 8 ), peste care asezam mozzarella (poza 9).
-ultimul strat va fi tot de vinete (poza 10).
-pregatim sosul din rosii decojite, usturoi si busuioc (poza 11)
-stropim vinetele cu sosul obtinut (poza 12)
-preseram un strat de parmezam ras (poza 13)
-dam la cuptor pentru aproximativ 30 min (verificam sa fie gata vinetele) (poza 14).
-servim cu maaaare pofta (poza 15)
Poate fi servit ca fel de mancare , sau pe post de ganitura.
Timp de preparare: 60 de minute
Pret: 4.5 lei/portie (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)