Vinete Cu Mozzarella Si Gorgonzola
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Vinetele sunt printre cele mai minunate legume,dupa gustul meu ,asa ca am inventat mancarea asta.Nu stiu daca exista si prin alte parti,dar eu nu am avut nici o sursa de inspiratie.
INGREDIENTE:
-3 vinete
-2 cepe tocate
-4 catei de usturoi zdrobiti
-1 ardei rosu
-1 ardei iute
-2 conserve de rosii decojite
-busuioc
-marar
-250 g mozzarella
-75 g gorgonzolla
MOD DE PREPARARE :
asd
-vinetele se taie rondele cam de 1 cm grosime,se presara cu sare si se lasa cam 1 ora sa-si lase zeama ,dupa care se prajesc in putin ulei.
-se face un sos din ceapa,ardei ,ardei iute,rosii,sare piper si la sfarit busuioc si marar.
-rondelele prajite se aseaza intr-o tava cu uleiul pe care l-au lasat cu tot
-apoi se pune pe rand pe fiecare rondela de vinete : o felie mozzarella, o lingura de sos de rosii,gorgonzola,alta vanata,sos si terminam cu mozzarella
-se baga in cuptorul incins unde se lasa pana ce branza prinde o usoara crusta aurie
-se serveste cu smantana sau sos gorgonzola ,ca atare, sau garnitura la friptura.Iubitorii de vinete si branza albastra se vor regala cu acest fel de mancare.