contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Cu Feta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Vinetele albe si cele violete sînt cele mai bune vinete, parerea mea bineînteles. Sînt fragede, aromate, nu prea au seminte si sînt dulci. Ambele variante - feliate gros si rumenite pe gratar, apoi stropite cu putin ulei de masline si presarate cu sare de mare - un deliciu! Puteti sa le preparati cum va place.
Varianta mea de azi - cum spuneam, feliate gros, rumenite pe gratar la foc iute, cu brînza, ierburi, ulei de masline... la cuptor. Ador acest fel. Fiicei mele nu-i place cum arata (?... copiii sînt ciudati :P ), dar a spus ca totusi manînca, cu ochii închisi, pentru ca e delicioasa combinatia :D 



Ingrediente: 
  • 1 vînata violeta ( Violetta di Firenze)
  • 1 vînata alba
  • 200 g Feta
  • 9-10 rosioare cherry
  • cimbrisor sau alta verdeata care va place
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper
Se taie vinetele felii groase, se rumenesc pe un gratar/placa încins/a, dupa care se aseaza într-un vas termorezistent. Printre feliile de vinete se aseaza jumatati de rosioare,

verdeata si brînza feta, 


ulei de masline, sare, piper si la cuptor cu toata traeaba asta minunata! 


10-15 minute sub gratarul cuptorului la 250°°C ajunge. Pofta buna! 



O zi buna sa aveti!