Vinete Coapte Si Salata De Vinete Cu Usturoi Copt
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Abia am asteptat vinetele din gradina! Si salata, cum sa nu! Si daca tot au fost destule, le-am facut si coapte (ca aici), si salata. Si inca mai sunt, asa ca, da, cam e saptamana vinetelor.
Asa-i de misto sa scobesti miezul asta cremos si sa-l intinzi pe pita!
Pentru salata, le-am copt ca aici (taiate in jumatate pe lung, invelite in folie de aluminiu), dar fara rozmarin, doar sarate si cu felii de usturoi infipte in miez. E o metoda foarte eficienta, se coc frumos, uniform si destul de rapid. Doar ca, na, lipsete aroma aia de ars, de gratar. Dar sunt bune, bune rau de tot!!
Pe langa vinete, am mai copt si usturoi, ca sa-l amestec in salata. Si n-am putut sa nu coc si ceapa, daca tot a duduit cuptorul. Astfel ca am facut salata de vinete cu usturoi copt si ceapa coapta (optional), fara maioneza. In rest, salata as we know it, cu o ceapa mica tocata marunt, mustar si ulei, sare dupa gust. Excelenta, am mancat cu paine integrala de casa, rosii si ardei. Ce poti sa vrei mai mult? Poate doar o pizza cu vinete si rosii, care va urma :).