Vinete Coapte Cu Stafide Si Aroma De Scortisoara
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
Vinete de poveste, poveste din Orientul Mijlociu, de care imi este atat de dor acum… Ce de amintiri m-au invadat in momentul in care am gustat vinetele cu chimen si scortisoara, stropite cu iaurt… Ah, si stafide, nuci… Delicioase! Am gasit reteta in revista Saveur si a fost dragoste la prima vedere. Se pregateste foarte repede si este savuroasa. Reteta initiala foloseste coriandru, dar, desi imi place la nebunie coriandrul, de aceasta data am preferat patrunjelul. Nu am cuvinte sa va spun ce minunat de aromate sunt vinetele si cat sunt de gustoase. Daca le-am pregatit de 2 ori in aceeasi zi, va dati seama cat m-au obsedat In plus, se prepara extrem de usor si rapid, in timpul coacerii puteti sa va relaxati Pofta buna! Am pregatit aceasta reteta cu gandul la Dulcea Romanie, Provocarea lunii Septembrie”, gazduita de Betty.
2 vinete (eu am folosit vinete micute, la care timpul de coacere a fost 30 de minute; pentru vinete mai mari, timpul de coacere este de 40 minute)
1 ceapa rosie, taiata marunt
2 lgt scortisoara macinata + 2 lgt chimen arabesc
2 catei usturoi zdrobiti
50 g stafide + 50 g nuci
ulei de masline pentru pensulat vinetele + 4-5 linguri
1 legatura de patrunjel, taiat marunt
150 g iaurt
sare, piper proaspat macinat
Incingem cuptorul la 200 grade C. Taiem vinetele in 4, pe lungime, apoi crestam in X miezul. Pensulam bine pulpa vinetei cu ulei de masline. Punem vinetele la cuptor, cu partea lucioasa, coaja, in jos. Le coacem aprox 30 – 40 minute, pana devin moi si aurii.
Imediat ce punem vinetele la copt, amestecam bine intr-un castron restul ingredientelor (usturoi, ceapa, stafide, nuci, chimen, scortisoara, jumatate din patrunjel si uleiul de masine), apoi le lasam la macerat pana sunt gata vinetele. Punem vinetele coapte pe farfurie, punem deasupra amestecul de ceapa si stafide, turnam iaurt si presaram cu patrunjel verde. Asezonam cu sare si piper. Servim imediat, cu pita.
delicioasa.com. Print, share, save... Enjoy:
Related posts: