contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vinete Coapte Cu Salata De Rosii Si Brînza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta cît si metoda de prezenatre, care mi se pare de altfel foarte draguta, le-am gasit pe blogul lui Anki- "D'ale coconitelor". Multumim pentru reteta. Simpla si delicioasa. Fiica-mea a fost încîntata de prînzul rapid pe care i l-am pregatit. Stiu ca asta nu este un prînz, dar ea are zile încarcate, în care nu are timp de un prînz copios, si atunci îi pregatesc ceva ce poate mînca din mers. Ceva ce nu leneveste stomacul, ceva în care nu trebuie sa sufle, sa învîrta. Manînca si pleaca mai departe :D



        Ingrediente:
  • vinete, feliate de aprox. 1 cm grosime
  • rosii, taiate cubulete
  • busuioc, tocat grob
  • brînza de oaie/Feta, taiata cubulete
  • ceapa violet, taiata rondele
  • zeama de lamîie
  • ulei de masline
  • sare de mare

Vinetele feliate se pensuleaza cu ulei de masline,
se sareaza si se dau sub gratarul cuptorului pîna se rumensec.



Între timp se pregateste salatica, din brînza, rosii, busuioc,
cîtiva stropi zeama de lamîie si eventual sare.
Atentie brînza poate fi sarata destul.


Vinetele rumenite se aseaza pe o farfurie,


se acopera cu salatica, se stropeste cu ulei de masline,
si se serveste cu mare pofta, si o bucata de pîine proaspata.


Delicios!


Multumim, Anki!