Vinete Chinezesti Cu Sos De Usturoi
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
2 linguri de ulei de palmier
2 vinete taiate cuburi, nu foarte groase
250 -300 ml apa
1 lingura fulgi de ardei iute
3 linguri praf de usturoi granulat
5 lingurite de zahar alb
1 lingurita cu varf de amidon
2 linguri sos de soia
3 lingurite sos de peste
PREPARARE:
Incingem bine uleiul intr-un wok, apoi adaugam vinetele taiate cuburi. Le calim in jur de 3- 4 minute, pana incep sa se inmoaie.
Turnam apa, fulgii de ardei si praful de usturoi, acoperim si fierbem pana se absoarbe apa. In acest timp amestecam zaharul cu amidonul, sosul de soia si cel de peste. Adaugam acest sos peste vinete, si lasam sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa sosul.
Asta e tot, dupa cum se vede, nu este greu deloc sa ne preparam aceste vinete delicioase.
Va invit cu drag sa le incercati.
Pofta buna!