contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vine, Vine… Primavara… Cu Spaghete Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Azi e cald, frumos si soare, dar de la atata aer de primavara m-a razbit o foame teribila. Cand am deschis frigiderul insa, n-am gasit mare lucru – maine abia e ziua de cumparaturi. Si totusi am gasit cate ceva: am scos de prin cotloane niste legume (un mix), o cutie de ciuperci intregi, o cutie de crema de branza usor picanta…
Noroc cu dulapul care e mereu aprovizionat cu diverse paste fainoase. Ah, da, noroc si cu legatura de ceapa verde pe care o cumparasem de la Zielpunkt, in ideea sa fac niste cartofi cu pui la tava (asta visam eu ca s-ar afla prin camara/congelator: FALS :) !).

Pentru ca la cursul de management ne-au zis mereu ca succesul vine din maximizarea resurselor, oricat de limitate ar fi acestea, am purces la a crea o minunata farfurie cu… spaghete de primavara. Sau de austeritate: cum vreti.

Am pus o oala cu apa si un pic de sare la fiert.

Legumele erau deja tocate, am facut fasiute si niste frunze de ceapa verde si am injumatatit ciupercile – nu de alta, dar sa para mai multe :) .

Am pus niste ulei de masline intr-o tigaie. Cand s-a incins am pus ciupercile, peste care am trantit un praf de sare si le-am sotat un pic. Mie mi se pare ca ciupercile astea de cutie nu prea au gust, si de aceea prefer sa le calesc un pic inainte de a adauga si celelalte legume. Apoi am adaugat frunzele de ceapa verde si le-am amestecat cu ciupercile. Cand frunzele s-au inmuiat putin am adaugat si celelalte legume (morcovi, conopida, mazare, fasole verde). Dupa vrea cinci minute am stins cu putina apa, am mai lasat un pic pe foc, dupa care am adaugat doua linguri de crema de branza, ca sa dea o oarecare consistenta sosului.Am mai adaugat un pic de busuioc si un pic de maghiran, niste piper rosu si un praf de piper negru, si-am lasat la odihnit. Nu prea mult insa pentru ca se fiersesera si spaghetele. Toata operatiunea nu cred ca dureaza mai mult de zece minute.Am pus in farfurie, am asezonat cu un pic de chilli din rasnita si… Mahlzeit!



Articol recomandat de gulaschsuppe.wordpress.com