Vin Fiert
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
O cana de vin fiert, condimentat, de iarna, este pur si simplu delicioasa. Uşor îndulcit şi condimentat, vinul este o alternativă perfecta pentru cidru fiert sau ciocolată caldă atunci când temperaturile scad, cand ne intoarcem de la schi sau de la sanius. Perfectiunea acestei retete nu consta neaparat in ingrediente sau in preparare, ci mai degraba in compania celor care ciocnesc si se incalzesc langa semineu cu o cana de vin fiert si o poveste….
INGREDIENTE:
1 l vin
3 linguri miere de albine
5 boabe piper
1 bat scortisoara
coaja de portocala
sucul de la 1/2 de portocala
4 felii de portocale pentru decor
PREPARARE:
Punem totul la fiert intr-un recipient de 2 l, la foc mediu, pana ce incepe sa fiarba si vinul incepe se faca spuma. Lasam sa fiarba in clocot 1 minut, apoi il luam de pe foc si il servim fierbinte.
Noroc !