contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Verrine Forêt Noire

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Verrinele, de origine franceza, nu numai ca sunt foarte bune, au si un aspect superb, fiind mai usor de decorat decat cupcake-urile, dupa parerea mea. Straturile diferit colorate, puse in evidenta de aranjarea in pahare transparente fac din aceste mini-torturi niste mici opere de arta. Inspiratia pentru aceat desert special a fost o carte cu retete de verrine pe care am luat-o de la Grenoble. Aceasta reteta face parte din meniul cu care particip la concursul "KitchenAid de Martisor".
0
Pentru 4 verrine avem nevoie de:
  • 4 briose de ciocolata (gasiti o reteta aici)
  • 50 g zahar
  • 4 linguri dulceata de cirese amare
  • 16 - 20 cirese din compot
  • 4 - 5 linguri Finetti sau Nutella
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet sau 1 lingurita zahar vanilat
  • ciocolata pentru ornat
Pregatim un sirop din 150 ml de apa fierbinte, zahar si cacao, amestecand pana se dizolva zaharul. Cat timp se raceste siropul, taiem briosele rondele si folosim partile care sunt de dimensiune potrivita pentru paharele in care vom aranja desertul.
Insiropam bucatile de briose, iar daca aveti lichior de cirese, adaugati vreo 2-3 linguri in siropul rece.
Batem frisca 1-2 minute, pana incepe sa se intareasca, dupa care adaugam zaharul vanilat, mixand in continuare pana se intareste.
Asezam in fiecare pahar cate o lingura cu varf de dulceata de cirese amare. Cu un posh, cu capat pentru decorat, punem un strat de frisca peste cel de dulceata. Peste frisca punem 3-4 cirese din compot, iar deasupra lor urmeaza bucata de briosa insiropata. Urmeaza stratul de Finetti sau Nutella, pe care am tinut-o la rece, ca sa o pot modela intr-o forma de disc.
La final punem inca un strat de frisca, o cireasa din compot si fulgi de ciocolata. Acestia se obtin foarte simplu dintr-o ciocolata rece pe care o razuim cu un cutit, pe partea pe care nu sunt formate patratelele.