Verrine Cu Ciocolata Si Jeleu De Cafea
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ce spuneti de un desert, pe cit de simplu pe atit de gustos, pentru persoanele active, mereu in miscare si mereu in lipsa de timp, pentru cei epuizati de stresul zilnic?
Necesitind un efort minim pentru pregatire face posibila o experienta estetica si gustativa diferita.
Verticalitatea si transparenta recipientului de servire va va permite sa obtineti senzatii vizuale imediate, inducindu-va o stare placuta, de rasfat.
Combinarea celor trei straturi suprapuse va va oferi luxul unui gust desavirsit la pahar: un strat mai viguros ce va antrena papilele gustative pentru a primi o alta experienta, un strat intermediar constituind gustul principal si baza desertului, urmat de stratul final, neted si matasos, aducind o finisare corpolenta, placuta.
Este propunerea mea de astazi, o infuzie dulce, plina de savoare, completata cu un energizant cotidian usor modificat pentru efect: Verrine cu ciocolata si jeleu de cafea.
Va fi o joaca sa combinam urmatoarele ingrediente:
- 150 grame miez de nuca macinat
- 250 grame mascarpone
- 200 grame crema Fineti
- 200 ml cafea obtinuta prin filtrare
- 10 grame (o lingura) zahar pentru indulcit cafeaua
- 50 ml lichior de cafea Kahlua (optional)
- 5 grame gelatina pudra DR Oetker
Incepem cu pregatirea stratului de baza amestecind miezul de nuca macinat cu doua linguri din crema Fineti:
Dupa omogenizare adaugam jumatate din cantitatea de lichior de cafea incorporind-o cu miscari energice.
Distribuim amestecul obtinut in recipientele pregatite apasind cu dosul lingurii pentru a obtine un strat uniform si dens. Pina pregatim crema de baza introducem vasele la frigider.
Combinam prin mixare continutul unei cutii de mascarpone cu restul de Fineti pina obtinem o crema pufoasa si matasoasa, nu mai mult 3 minute la viteza medie a aparatului.
Impartim egal amestecul in paharele pregatite uniformizind stratul asa incit sa eliminam aerul din compozitie, dupa care, le depozitam din nou la rece ca sa capete consistenta.
Pregatim in acest timp cafeaua la filtru.
Urmeaza indulcirea acesteia cu o lingura de zahar (sau dupa gust). Pentru a adauga ceva temperament desertului turnam si restul lichiorului de cafea.
Hidratam 5 grame de gelatina pudra Dr Oetker conform instructiunilor producatorului dupa care o incalzim timp de 15 secunde in cuptorul cu microunde.
Turnam gelatina astfel pregatita peste cafea amestecind energic pina la topirea completa a gelatinei.
Incercam temperatura amestecului de cafea cu degetul si daca aceasta este doar usor calduta, spre rece, o adaugam in pahare, peste amestecul cremos.
Se lasa la frigider pina ce acest ultim strat va fi complet inchegat.
Se decoreaza minimal, cu sticksuri wafe cu crema.