Verrina Delicioasa Si Fina Cu Crema De Dovleac Si Gelatina De Pere
articol scris de klausburger.blogspot blog klausburger.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Rafinament la pahar - crema de dovleac. O bunatate! |
Uneori e amuzant sa testezi rezistenta la macabru cu ocazia vreunei cine de zi speciala dedicata vrajitoarelor. In ultimii ani, o buna bucata din Romanica sta si canta manele de zilele mortilor prin cimitire, alta buna parte se intrece in a gati degetele insangerate, capete de morti, stafii pe muffinsi si alte delicatesuri...macabre. Fiecare parte din Romanica se supara-foc pe lipsa de respect a celeilalte. Eu m-am gandit sa incalec pe-o verrina si sa las Halloween-ul sa vina! :) (Nah! Ca intre timp nu mi-am dat seama si a si ...trecut! Nu-i bai. Sanatosi sa fim, si bine sa verrinuim! Atunci ziua Romanicii sa sarbatorim!)
Ingrediente:
200 gr de piscoturi
200 ml limoncello
250 ml frisca
Pentru crema de dovleac
2 cani de dovleac taiat cuburi
1 cana de apa
4 linguri de zahar
1 lingurita coriandru
1 anason stelat
2 plicuri zahar vanilat
250 ml frisca
Pentru gelatina de pere
5 pere zemoase, potrivit de mari
100 ml limoncello
100 ml apa
3 linguri de zahar
5 cuisoare
1 plic zahar vanilat
1 plic de gelatina alimentara
Cum se face?
1. Pune dovleacul pentru placinta la fiert in apa cu zahar si lasa-l sa fiarba bine; cand s-a fiert, adauga mirodeniile si lasa-l sa mai dea un clocot; apoi stoarce apa si zdrobeste dovleacul; trebuie sa obtii o pasta ca de piureu; dupa ce s-a racit, bate frisca si adaug-o treptat peste piureul de dovleac racit;
2. pune perele curatate si fara cotor si samburi la fiert in 100 ml apa si adauga zaharul; dupa ce s-au fiert, adauga mirodeniile si limoncello si dupa ce s-a racit putin, adauga gelatina preparata dupa indicatiile de pe plic;
3. bate frisca si rupe piscoturile in bucati de 1-2 cm; pune un strat de piscoturi, stropeste-le cu limoncello; apoi pune un strat de frisca, adauga un strat gros de crema de dovleac, pune un strat de bucati de piscoturi, stropeste-le din nou cu limoncello, adauga inca un strat de frisca si incheie cu un strat de gelatina de pere; continua procedura pana ai umplut toate paharele si termini compozitia;
4. pune paharele la frigider pentru minim 30 min cat sa se intareasca gelatina de pere; decoreaza dupa preferinte.
Tips: Foloseste pahare de bere, drepte si inalte, sau pahare late si suficient de inalte cat sa-ti permita stratificarea enumerata mai sus. Recomand ca de-asupra sa folosesti ciocolata amaruie, sau bomboane decorative de ciocolata amaruie si menta pentru un plus de prospetime si savoare pofticioasa.
Pofta buna!
http://feeds.feedburner.com/AventuriCulinare