Venit, Gatit, Mancat...la Restaurantul Belmondo
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ca sa mai uit de crunta raceala care a pus stapanire pe mine zilele astea, va spun o poveste cu farmec ce s-a intamplat nu mai devreme de saptamana trecuta. Se face ca eu si Antonina de la Dulcegarii Culinare am fost invitate de catre Stefana si Ioana de la Lumea Retetelor sa ne facem nitzel de cap. La restaurantul Belmondo, bineinteles!
Un restaurant aflat in centrul Bucurestiului, chiar in inima Lipscani-ului. Si dupa cum e si zicala, cum e numele, asa sunt si bucatele! :) Adica...italienesti!
Nerabdatoare toate, ne ducem la locul cu pricina sambata pe la orele 11:00, ne-am fi dus si mai devreme si am fi stat si mai mult de orele 13:00, dar cum sa lasi bunatate de restaurant pe mana noastra? Ajungem intr-o bucatarie tare spatioasa unde ne-am destrabalat in fel si chip. Mai ca imi venea sa strig pe fereastra la toti trecatorii ca noi gatim la etaj!
Si tocmai cand sa ne apucam de treaba, imi dau seama ca in toata fervoarea mea, nu apucasem sa intreb din timp ce anume vom gati. Aflu si eu ca se pregatise un meniu cu felurite delicii italienesti. Nu-s eu specialista in italienisme ca doar eu in general gatesc ce-i place chinezului, dar...daca tot nu eram pregatita cu reteta de acasa, ma pun sa ajut si eu la executarea preparatelor. Si ca sa fie totul si mai placut, suntem asistate de cei 5 super bucatari ai restaurantului care au grija sa nu ne lipseasca nimic. Asadar, trecem la treaba!
mai intai aprindem cuptorul!
Alegem ingredientele, ( ce sa va spun?! ca toate ingredientele erau deja cantarite ca sa ne fie cat mai usor!)
Ioana taie un manunchi de busuioc proaspat pentru niste super bruschette
eu pun la perpelit un pic spanacul pentru niste delicioase clatite cu spanac si ricotta
In timp ce Anto pregateste caramelul pentru un tort desavarsit de gustos!
Tigaile si oalele sfaraie
e gata si caramelul!
Dar stati asa ca nu-i tot gata! Anto mai pune la cale un quiche cu somon si capere!
Ioana taie artistic o ciabatta pentru bruschette
pun eu de-o clatita cu spanac in tigaie
muuuulta si buuuna ciocolata din partea dragei noastre Anto
feliutele sunt gata date cu ulei de masline si oregano, asteapta sa fie perpelite in cuptorul de pizza!
amesteca Anto si oaresice nuci in minunea ciocolatoasa
eu mai invart o clatita
impartim frateste somon afumat pentru quiche-ul ce avea sa devina si pentru salata cu rucola, rosii si somon
avem parte si de o demonstratie de tocat profesionist, ce ne lasa paf pe toate! :))
amestecul de rosii, usturoi si busuioc pentru bruschette este gata!
plasam repede compozitia peste painici, hopa si mozzarella!
mai ramane "material" si pentru tura 2 de bruschette:) mai bagam o tura atunci!
Anto e deja gata cu compozitia pentru quiche
da navala cu ea peste patutzul format in tava, mai pune si niste mozzarella..
Ioana da gata si crema de branza pentru ciuperci cu usturoi
cum care ciuperci?? uite, astea care se distrau asa tare in tigaie
totul incepe sa prinda contur! hello bruschette cu rosii si mozzarella!
bun venit Tort cu ciocolata si caramel by Anto!
Iaca vine si ruccola
in 2 pasi si 3 miscari e gata! rosii tocate, somon tocat, un pic de dressing...mai e nevoie de un mic detaliu, apare si el mai tarziu! Salata de ruccola cu somon, rosii cherry si parmezan!
ba chiar se mai comploteaza ceva!
ceva buuun si sublim bulbuceste incet intr-o tigaie...smantana, coaja de lamaie, piper...mmmm...
nu-i mancare italiana fara paste, nu?
Ecco! Fettucine Alfredo!
din cuptor, fierbinte, gata bronzat si machiat, iese Maria sa Quiche cu somon si capere!
Ce era cu ciupercile acelea ma intrebati? uite ce se intampla cu ele! Se relaxeaza frumos pe niste painici grozave
se motzeaza cu minunea de crema de branza si chives
isi fac un retus final cu ulei de masline
Taaa-daaa! Ciuperci cu usturoi si crema de branza pe bagheta
Stati asa, nu oftati usurati! Pai nu v-am promis si clatite? Uite-le cum se mandresc cu bunatate de ricotta!
Abracadabra! Clatite cu busuioc, spanac si ricotta
Timpul trece, timpul fuge, masa-i gata!
Au venit si musafirii!
Denis, PR-ul restaurantului Belmondo
Ovidiu Muresanu- Ad Sales Manager, Lumea Retetelor
Francesca, managerul restaurantului Belmondo
si noi toate trei: Ioana, Antonina si Andreea :)
Acestea toate fiind zise va invit si pe voi la festinul nostru culinar.
Noi ne-am simtit tare bine preparand si gustand aceste bucate! Se cere neaparat un bis! :)
Multumim gazdelor restaurantului Belmondo, organizatorilor de la Lumea retetelor si nu in ultimul rand, multumim bucatarilor care ne-au suportat si ne-au ajutat atatea ore in bucataria lor, cei mai tari bucatari: Dragos Margarit, Nicolae Niculescu, Ionut Marian Tudor, Mihai Romaniuc si Aurel Gradinaru (zis Pizzaru).
Si ca sa nu va zic ca la Belmondo am descoperit cel mai bun cheesecake, ever! Ne-am invartit si noi de reteta de acolo, asa ca intr-o zi va urma si o postare cu aceasta minune. Dar pana atunci, iata aici feliuta cu pricina din care am gustat noi toti, ca sa va faceti o mica idee :)