Vellutata Di Zucchine/supa Crema De Dovlecei
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
E prima data cind fac acest fel de mincare si pot spune ca am fost foarte multumita de rezultat, pur si simplu e delicioasa.
Ingredientele folosite:
- 3 dovlecei (din gradina...
- o ceapa micuta (tot de-acolo...
- 5-6 frunze de busuioc (productia proprie...
- ulei de masline (de la magazin...
- un cub knorr (cumparat...
- 4-5 felii de piine
- parmezan ras (optional...
Intii de toate spalam si taiem felii subtiri dovleceii... sau daca doriti, puteti sa-i dati prin razatoarea cu gauri mari. Punem in tigaia de prajit ulei si prajim putin, doar cit sa devina aurie, ceapa curatata, spalata si taiata. Adaugam dovleceii, punem apa doar cit sa acoperim, nu exageram..., adaugam cubuletul de knorr si punem capac deasupra. Lasam pe foc la flacara mijlocie, cca 10-12 minute. Ultimele minute adaugam busuiocul spalat si taiat marunt, care da o aroma placuta cremei de dovlecei.
Cit timp lasam dovleceii pe aragaz, preincalzim cuptorul la cca 175 grade, taiem feliile de piine cuburele si le rumenim in cuptor (timpul nu-l pot spune, ca depinde de piine si de cit de prajite vreti sa fie crutoanele).
Cind dovleceii sint gata, mixam toata compozitia si o servim calda, fie cu crutoane de piine (eu am exagerat ca am pus cam multe in farfurie...), fie o serviti asa cu parmezan ras deasupra sau poate fi servita cu putin orez preparat separat.
Rapid si gustos, domnisoara a avut un pic probleme la mincat, nu pentru ca nu-i placea gustul, ci pentru ca nu-i place mincarea de culoare verzuie, dar a fost foarte multumita astazi, ca a spus ca a innotat bine la curs pentru ca a mincat tot din farfurie, iar verdele ii da putere multa...
Pofta mare !!!