contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vegetarienii Au Un Risc Cu 32% Mai Scazut De A Contracta Boli De Inima

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un studiu britanic publicat la sfarsitul lunii ianuarie 2013 in "American Journal of Clinical Nutrition" confirma faptul ca vegetarienii au un risc cu 32% mai scazut de a contracta boli de inima. 
Desi nu este noutate tinand cont ca multe studii au fost facute asupra acestui fapt, este important sa mentionez ca acest studiu este cel mai de amploare de pana acum.
Studiul a fost facut de-a lungul a 20 de ani pe 45.000 de persoane, o treime dintre ele fiind vegetariene. Cercetatorii considera ca nivelul scazut al colesterolului si tensiunea arteriala au un important rol in mentinerea unei inimi sanatoase.
Bolile de inima reprezinta principala cauza a deceselor in tarile dezvoltate, iar studiul consolideaza ideea ca o dieta echilibrata contribuie la prevenirea acestora. 
Fructele si legumele proaspete sunt cu siguranta elementele de baza pentru sanatatea inimii datorita vitaminelor pe care le contin si a capacitatii lor uimitoare de a curata organismul de radicalii liberi.
Alimente care contin antioxidanti precum fructele de padure din categoria fructelor, varza din cea a legumelor si chiar ciocolata sau vinul rosu, toate ajuta la prevenirea afectiunilor inimii.
Cu toate acestea nu ne ramane decat sa adoptam un stil de viata mai sanatos si chiar daca nu renuntam de tot la carne, putem alege carne proaspata de peste si nu semi-preparate.
Sursa: http://ajcn.nutrition.org/