Vegeta De Casă
Sursa Vegeta de casă
articol scris de doisiunsfertlamasa.b blog doisiunsfertlamasa.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Provocarea Amei mi-a supus atenției în Martie un blog foarte interesant.
Atât de interesant și de activ încât cu greu am reușit să mă hotărăsc ce să prezint. Când decideam: asta fac, diseara achiziționez ingredientele și mă pun pe treabă ... apărea o nouă postare. Și mai spectaculoasă. Johanna, ești plină de ... Pasiune și culoare! Felicitări!
Timpul presant mi-a zis: e timpul să faci ceva, altfel o dezamăgești pe Ama :).
Și pentru că:
Am scotocit prin congelator după legumele de grădină păstrate de astă toamnă:
morcov, țelină, albitură, ardei gras roșu și galben
Am adăugat o ceapă roșie și una albă, pătrunjel și mărar verde, sare de mare.
Am tocat verdeața și am amestecat-o cu sarea de mare.
Pe toate celelalte m-am străduit să le tai în felii cât mai subțiri. Vedeți în poză instrumentul folosit. Nu am lăsat legumele congelate să se dezghețe, că ar fi fost foarte moi și imposibil de tăiat. Probabil că e mult mai ușor cu legumele crude.
Oricum, ce vedeți în fotografia de mai jos am executat într-o jumătate de oră (cât s-au copt niște muffins cu dulceață).
Am băgat în cuptorul setat la 50 de grade, opțiunea cu ventilație și am lăsat ușa întredeschisă. Această operațiune a început aseară la ora 20. Pe la ora 22.15, după ce am amestecat de vreo 4 ori la intervale regulate, am scos verdeața. Era uscată. M-am culcat liniștită după ce mi-am pus ceasul să sune la ora 0.00 când m-am trezit și am închis cuptorul (Power adică; pe ușa de la cuptor nu am închis-o :) ).
Dimineață am descoperit asta:
Am pus totul în recipientul de la blenderul vertical și am așteptat să se trezească toată lumea.
Am blenduit până la fărâmițare și asta am obținut:
Diseară clar fac o ciorbiță :).
Atât de interesant și de activ încât cu greu am reușit să mă hotărăsc ce să prezint. Când decideam: asta fac, diseara achiziționez ingredientele și mă pun pe treabă ... apărea o nouă postare. Și mai spectaculoasă. Johanna, ești plină de ... Pasiune și culoare! Felicitări!
Timpul presant mi-a zis: e timpul să faci ceva, altfel o dezamăgești pe Ama :).
Și pentru că:
- brusc aseară am realizat că e 21 martie
- urla invidia în mine pe aparatul mamei de deshidratat
- invidia a fost constructivă și m-a făcut să gândesc: eheheheeee, dar pot și eu :)
Am scotocit prin congelator după legumele de grădină păstrate de astă toamnă:
morcov, țelină, albitură, ardei gras roșu și galben
Am adăugat o ceapă roșie și una albă, pătrunjel și mărar verde, sare de mare.
Am tocat verdeața și am amestecat-o cu sarea de mare.
Pe toate celelalte m-am străduit să le tai în felii cât mai subțiri. Vedeți în poză instrumentul folosit. Nu am lăsat legumele congelate să se dezghețe, că ar fi fost foarte moi și imposibil de tăiat. Probabil că e mult mai ușor cu legumele crude.
Oricum, ce vedeți în fotografia de mai jos am executat într-o jumătate de oră (cât s-au copt niște muffins cu dulceață).
Am băgat în cuptorul setat la 50 de grade, opțiunea cu ventilație și am lăsat ușa întredeschisă. Această operațiune a început aseară la ora 20. Pe la ora 22.15, după ce am amestecat de vreo 4 ori la intervale regulate, am scos verdeața. Era uscată. M-am culcat liniștită după ce mi-am pus ceasul să sune la ora 0.00 când m-am trezit și am închis cuptorul (Power adică; pe ușa de la cuptor nu am închis-o :) ).
Dimineață am descoperit asta:
Am pus totul în recipientul de la blenderul vertical și am așteptat să se trezească toată lumea.
Am blenduit până la fărâmițare și asta am obținut:
Diseară clar fac o ciorbiță :).