contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Vegeta De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Cu ceva tip în urma,am mai probat o combinatie asemanatoare,si pentru ca m-a convins,am mai facut o portioara,putin diferita.Legumele si verdeata se poate combina în functie de gust si preferinta.

  • morcov
  • telina
  • ceapa
  • radacina de patrunjel
  • ardei gras rosu
  • patrunjel verde
  • sare marina

Am spalat,curatat si feliat legumele,
si le-am aranjat pe gratarul cuptorului peste care am pus o hîrtie de copt.

Patrunjelul l-am pus cu sarea în robot si l-am maruntit putin.

Legumele feliate + sarea verde,le-am dat în cuptor la 50°C cu ventilatie si usa întredeschisa.
În interiorul cuptorului erau între 35-40°C.Se racea,de cum deschideam usa sa învîrt în sare.
Daca usa nu sta de singura întredeschisa,folositi cu încredere o lingura de lemn
(a mea are coada verde de cum amestecam în sarea cu patrunjel :P )

Patrunjelul este primul gata(dupa aproximativ 2 ore),urmat de morcovi.
Le-am scos si lasat pe un gratar pe care l-am pus pe pervazul ferestrei,
sub care am un calorifer(le-am pastrat la uscat).

Sarea,am scos-o dupa aproximativ 2 ore si ceva.

A urmat telina,ceapa si ultimul a fost ardeiul.
În vreo 3 ore,în mod normal totul este uscat.

Am bagat totul la robotel,si am macinat grob.
Merge si mai fin,sau chiar praf daca mojariti.
Cînd am facut prima data am avut si o parte facuta la mojar.
A fost la fel de buna,dar mie mi-a placut asa,mai grob.

Rezultatul:

La varianta de data trecuta,pe lînga ingredientele de mai sus,
am mai avut pastîrnac si frunze de leustean.
Foarte buna si gustoasa si varianta asta,
doar ceva mai verde,de la mai multe frunzaraie.


-nu le uscati la temperaturi mai ridicate.
-feliati legumele cît de subtire posibil(eu cu un curatator de cartofi si legume)
-timpul de uscare,posibil sa difere din cauza cantitatii/grosimii legumelor
-uscate,sînt atunci cînd le rupeti cu mîna si pocnesc ca niste...chipsuri uscate :D
-nu stiu cît se pastreaza(pîna la 2 luni sigur),ca eu fac portii mici-cîte un borcanas
-vegeta asta este foarte parfumata si gustoasa...deci merge si fara MSG/E 621
La ce folosesc:
-o linguriuta cînd fierb un orez,de exemplu

-Denise,pe cartofi fierti si pîine cu unt
-varianta cu leustean la ciorbe
(am folosit la o ciorba de fasole-super!)
-pe aripioare de pui la cuptor
-varianta a doua merge la supe de pui
...de fapt merge acolo unde va place


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com