Vegeta De Casa
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Cu ceva tip în urma,am mai probat o combinatie asemanatoare,si pentru ca m-a convins,am mai facut o portioara,putin diferita.Legumele si verdeata se poate combina în functie de gust si preferinta.
- morcov
- telina
- ceapa
- radacina de patrunjel
- ardei gras rosu
- patrunjel verde
- sare marina
si le-am aranjat pe gratarul cuptorului peste care am pus o hîrtie de copt.
În interiorul cuptorului erau între 35-40°C.Se racea,de cum deschideam usa sa învîrt în sare.
Daca usa nu sta de singura întredeschisa,folositi cu încredere o lingura de lemn
(a mea are coada verde de cum amestecam în sarea cu patrunjel :P )
Le-am scos si lasat pe un gratar pe care l-am pus pe pervazul ferestrei,
sub care am un calorifer(le-am pastrat la uscat).
În vreo 3 ore,în mod normal totul este uscat.
Merge si mai fin,sau chiar praf daca mojariti.
Cînd am facut prima data am avut si o parte facuta la mojar.
A fost la fel de buna,dar mie mi-a placut asa,mai grob.
am mai avut pastîrnac si frunze de leustean.
Foarte buna si gustoasa si varianta asta,
doar ceva mai verde,de la mai multe frunzaraie.
-nu le uscati la temperaturi mai ridicate.
-feliati legumele cît de subtire posibil(eu cu un curatator de cartofi si legume)
-timpul de uscare,posibil sa difere din cauza cantitatii/grosimii legumelor
-uscate,sînt atunci cînd le rupeti cu mîna si pocnesc ca niste...chipsuri uscate :D
-nu stiu cît se pastreaza(pîna la 2 luni sigur),ca eu fac portii mici-cîte un borcanas
-vegeta asta este foarte parfumata si gustoasa...deci merge si fara MSG/E 621
La ce folosesc:
-o linguriuta cînd fierb un orez,de exemplu
-Denise,pe cartofi fierti si pîine cu unt
-varianta cu leustean la ciorbe
(am folosit la o ciorba de fasole-super!)
-pe aripioare de pui la cuptor
-varianta a doua merge la supe de pui
...de fapt merge acolo unde va place