Vegeta Bio Facuta In Casa La Deshidratorul De Fructe Si Legume
articol scris de LopFras blog lopfras.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iubesc aparatele care-ti fac viata mai usoara. Din aceasta serie va prezint aparatul care deshidrateaza fructe si legume. Mi-as fi dorit ceva mai performant, insa pana la mai multe resurse ne multumim cu ceva mai simplu. Nu are decta buton de on/offf, are cinci tavi de uscare, consuma 250 W insa face treaba destul de buna. Pana acum n-am facut decat vegeta bio de casa, fara sare, aditivi si conservanti. De ceva vreme nu mai folosesc vegeta la mancaruri. Nu ca n-ar da gust foarte bun....unii dintre noi stiu de ce....Si cum mama are gradina la tara, toate legumele sunt crescute ecologic...
Sa vedem cat e e simplu:
- 3 cepe medii
- 7-8 morcovi medii
- 2-3 ardei verzi
- un pastarnac mare
- 2 tulpini verzi de telina, sau o capatana medie
- o mana generoasa de patrunjel
Pentru feliat e recomandata o razatoare semiprofesionala care feliaza foarte repede. Se feliaza toate legumele dupa ce au fost spalate si curatate. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se aseaza toate legumele pe tavile deshidratorului, in ordinea dorita, chiar si sprapuse. Se porneste aparatul si in functie de parametrii si functiile acestuia se lasa "la munca" cateva ore bune pana se usuca complet legumele. La mine a durat aproximativ 9 ore.
Se dau legumele prin blender sau rasnita de cafea. Misoase extraordinar. Se pastreaza in recipiente ermetice.
Va indemn cu incredere sa incercati. Reteta se poate face si fara deshidrator. Legumele feliate se aseaza in tavi pe hartie de copt si se dau la cuptor la cea mai mica putere a focului si se lasa cu usa deschisa la cuptor timp de cateva ore bune (5-7 ore). Dupa deshidratarea completa se macina. PS: scuze pentru calitatea imaginilor, tot cu mobilul fac poze...pana la poze mai bune, va pup si va doresc duminica placuta...