contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Västerbottenpaj

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket
Am scris aici despre faptul ca pe langa racii fierti consumati in cantitati uriase se obisnuieste sa se serveasca si vestitele västerbottenpajer, insa nu am mentionat ce e cu ele.
Este o tarta traditionala suedeza, in care ingredientul principal il constituie branza de tip Västerbotten, o regiune din nordul Suediei.
De mentionat este si faptul ca in Suedia, cand spun branza (ost) inseamna de fapt cascaval. De altfel ca si in franceza (fromage) sau engleza (cheese). Branza noastra, de oaie, de vaca sau de ce-o fi ea se numeste peste tot cottage cheese :) Asta am inteles-o cand am venit in Suedia pentru prima data si ii dadeam eu in sus si in jos cu "Mai da voi nu aveti branza?", ca vroiam branza dulce de vaca si am fost dusa la raionul cu muuult cascaval: "Uite aici cata branza este!" iar eu o tineam pe a mea ca aia nu e branza :)
Anyway, suedezii indragesc foarte mult acest tip de branza, iar unii il considera drept regina branzeturilor.
In curand voi face si eu prima mea västerbottenpaj si voi explica mai multe :)
Pozele sunt de la un restaurant, unde am servit celebra tarta ca si aperitiv, cu smantana, ceapa rosie tocata si icre rosii.
Photobucket