contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Västerbottenpaj - Tarta Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Photobucket
Asa cum am promis aici, iata reteta pentru aceasta minunata tarta cu branza Västerbotten.
Am folosit:
Pentru aluat tarta:
- 125gr unt
- 200gr faina
- 1 lingura apa
Pentru umplutura de branza
- 250gr branza tip Västerbotten (se poate folosi si alt tip de cascaval) razuita
- 2 galbenusuri
- 2 oua intregi
- 2dl smantana lichida
- sare
Se serveste cu:
- ceapa rosie taiata fin
- icre rosii
- smantana
- iarba ciorii
Photobucket
Branza (cascavalul) de tip Västerbotten este foarte apreciata in Suedia, fiind un produs traditional. Unii o considera chiar regina branzaturilor si este nelipsita de pe mesile suedezilor in prag de sarbatori.
Este produsa in mod exclusiv in regiunea Västerbotten de catre o singura firma producatoare, din lapte de vaca. Are o textura usor granulata si un gust pronuntat. Mai multe informatii gasiti aici.
Photobucket
Pentru aceasta tarta zic eu ca se poate inlocui cu o branza de tip Cheddar, deoarece la noi in Roamnia nu se gaseste Västerbotten.
Photobucket
Se amesteca ingredientele pentru aluat, se intinde o foaie in forma de tarta si se da la frigider pentru 30 de minute. Se inteapa cu furculita si se da la cuptor pentru 10-12 minute, la 175 grade Celsius.
Photobucket
Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Photobucket
Se umple tarta si se da iar la cuptor, la aceeasi temperatura pentru 20-25 de minute, sau pana se incheaga totul si crusta devine aurie.
Photobucket
Eu maresc focul de obicei spre final pentru a obtine culoare aceea specifica.
Photobucket
Se serveste cu ceapa rosie tocata fin, iarba ciorii, smantana si icre rosii si este o bunatate!
Photobucket