contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Scazuta Imbunatatita Cu Pulpe De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In toamna, cand varza este foarte ieftina, am cumparat varza sanatoasa, am lasat-o cateva zile  ca sa se usuce putin picaturile de apa de pe ea, cel putin la suprafata si apoi am impachetat-o in hartie de sac si am pus-o in pivnita.
Acuma, in toiul iernii, rand pe rand, tot despachetez cate una si  fac cate ceva din ea.
Pentru azi, varza scazuta , imbunatatita cu pulpe de pui :
  • o ceapa mica am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei de masline
  • 2 morcovi, 1 patrunjel radacina, 2 ardei grasi , toate maruntite prin  tocator,  le-am adaugat peste ceapa
  • apoi am pus pulpele de pui, sare, piper, marar verde ,o foaie de dafin , cimbru si o cana cu apa (am vrut neaparat ca pulpele sa fie doar fierte, nu si prajite , ca sa fie putin mai dietetice )
  • separat, am razuit varza si am frecat-o cu sare 
  • cind mincarea a inceput sa clocteasca, am pus varza
  • dupa 15 minute, am pus 2 linguri de pasta de rosii
  • a mai fiert cam 15 minute, fara capac, astfel incat sa scada  toata apa. 
A iesit o bunatate, asociata cu ardei iute si mamaliguta  fierbinte.
Degustatorul principal, adica sotul meu, a spus  ca  se apropie la gust de  varza de la cantina de pe vremea studentiei, atunci cand tineri fiind, mancam orice, totul era  bun si daca era si  mult, era  si mai bun!