Varza Scazuta Imbunatatita Cu Pulpe De Pui
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Acuma, in toiul iernii, rand pe rand, tot despachetez cate una si fac cate ceva din ea.
Pentru azi, varza scazuta , imbunatatita cu pulpe de pui :
- o ceapa mica am tocat-o marunt si am calit-o in putin ulei de masline
- 2 morcovi, 1 patrunjel radacina, 2 ardei grasi , toate maruntite prin tocator, le-am adaugat peste ceapa
- apoi am pus pulpele de pui, sare, piper, marar verde ,o foaie de dafin , cimbru si o cana cu apa (am vrut neaparat ca pulpele sa fie doar fierte, nu si prajite , ca sa fie putin mai dietetice )
- separat, am razuit varza si am frecat-o cu sare
- cind mincarea a inceput sa clocteasca, am pus varza
- dupa 15 minute, am pus 2 linguri de pasta de rosii
- a mai fiert cam 15 minute, fara capac, astfel incat sa scada toata apa.
Degustatorul principal, adica sotul meu, a spus ca se apropie la gust de varza de la cantina de pe vremea studentiei, atunci cand tineri fiind, mancam orice, totul era bun si daca era si mult, era si mai bun!