contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Murata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Punem pune varza in butoi sau in borcan – eu prefer butoiul pentru ca asa facea si mama mea. Inainte sa punem varza trebuie sa oparim butoiul cu apa fierbinte si il spalam bine. Alegem verze cat mai indesate si le curatam de frunzele vestede sau patate, apoi le scobim cotorul. Asezam varza in butoi, iar verzele foarte mari le putem taia in jumatate. Vom mai pune hrean taiat felii, o varza rosie daca doriti sa aveti o zeama colorata, un stiulete uscat de porumb sau o gutuie, flori uscate de marar, frunze de dafin. Turnam saramura (50g sare la 1 l apa) peste varza si o acoperim. Cam intr-o saptamana (sau doua – in functie de temperatura la care pastram butoiul) va incepe sa fermenteze (va face o spuma deasupra saramurei). Atunci vom scoate si turna la loc saramura, de mai multe ori la rand, aproximativ 10 zile vom repeta operatiunea din doua in doua zile. Cand incepe sa se limpezeasca se vantura mai rar, o data la 2-3 saptamani. Astfel nu va mai prinde floare la suprafata. Va recomand sa amestecati zeama de la suprafata de fiecare data cand umblati la borcan pentru ca sa nu se mai formeze floare.

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro