contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Varza Dulce Cu Carne De Oaie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mai intâi preparăm carnea:
carnea tăiată în bucăți se opărește 5 minute în apă clocotită, apoi se spală și se pune la macerat în apă cu puțin oțet, cam 2 ore;  o scoatem și o punem într-un baiț format din vin, ulei, piper, enibahar, chimen, usturoi - până a doua zi.
Scoatem carnea din baiț, o ștergem și o călim în untură încinsă, adăugăm și o ceapă tocată mărunt. Avem grijă să nu se ardă, punem și boia de ardei, apoi stingem totul cu o cană cu apă și lăsăm carnea să fiarbă cam o oră.

Adăugăm sare, piper, cimbru, suc de roșii - după gust..
Separat, tocăm varza și o călim ușor, presărind și sare.
Transferăm carnea și varza într-un vas pe care îl vom da la cuptor. Dacă e necesar, mai punem apă. Lăsăm să se coacă circa 30 de minute, sau mai mult, după caz.
Se servește cu ardei iute și mămăliguță.