Varza De Vara Cu Pui
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
2 verze – de marime medie
1 ceapa mare
1 catel usturoi
1 morcov
50 g kaizer
100 ml suc de rosii
2 linguri bulion
1 frunza de dafin
sare
piper
350 ml apa
4 linguri de ulei masline
1/2 legatura marar
PREPARARE:
Calim in ulei usturoiul. Cand devine auriu, il dam la o parte pentru ca devine amar. In acest ulei calim puiul. Dupa ce acesta este bine facut il scoatem si calim kaizerul, morcovul si ceapa.
Punem peste varza taiata fasii subtiri si amestecata cu marar tocat marunt, puiul si legumele calite. Adaugam apa, frunza de dafin, sare, piper si lasam sa fiarba 15 minute.
Mutam varza intr-un vas termorezistent, apoi adaugam sucul de rosii si bulionul.
Din acest moment, dam mancarea la cuptor pentru inca o ora, acoprind-o cu un capac sau cu o folie de staniol in primele 35 minute. O servim calda, cu mamaliga si ardei iute!
Pofta buna va doresc!