Varza De Bruxelles Picanta (spicy Brussel Sprout)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru finalul de saptamina,o garnitura doar ,simpla si rapida(ma tot gindesc cind va veni timpul si pentru retete laborioase,dar poate nu-s stilul meu si de asta inca stau departe de ele :) ),dar excelenta pentru bucatica de carne pe care v-ati propus s-o consumati la prinz,o reteta inspirata de good food ,in care amestecul de arome si crocanteala micilor verze se imbina neasteptat de placut.
ingrediente pentru 3 persoane:
500 grame verze de bruxelles,spalate,scurse,curatate de foile uscate si de cotor,
2 linguri ulei de masline,
1 lingurita rasa ardei iute ,
3 catei de usturoi,tocati,
cca 3 cm de ghimbir,curatat de coaja si taiat bastonase.
micile verze se oparesc 3 minute in apa clocotita cu sare,apoi le racim imediat prin scufundare in apa cu gheata. incingem uleiul intr-o tigaie,adaugam ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute ,lasindu-le sa-si dezvolte aromele cca 1 minut,dupa care adaugam verzele si le sotam 2 minute.le stropim cu sos de soia si le putem servi,cum spuneam ,in compania unei fripturi,de pui,curcan sau porc.
sa aveti un sfirsit de saptamina cu bun si frumos afara si in voi insiva,
enjoy!:)