Varza De Bruxelles In Sos De Branza
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Pentru 4 portii aveti nevoie de: 750 de grame de varza de Bruxelles, 1 ceapa, 20 grame margarina dietetica, 150 ml de supa de legume, 100 grame crema de branza, 50 grame de branza grasa sau cascaval, 8 linguri cu lapte, 1 legatura de patrunjel, sare si piper alb macinat.
Varza se spala, se dau la o parte frunzele externe, care sun ofilite si coditele. Se curata bine de tot. Ceapa se curata si se toaca.
Ceapa se caleste foarte repede, se amesteca mereu, se adauga varza si se caleste putin, apoi se adauga supa de legume, se acopera si se fierbe la foc mic, 12 minute.
Se amesteca crema de branza cu laptele si cascavalul, se toarna peste varza si apoi amestecul se mai tine pe foc, se amesteca mereu.
Se spala si se usuca patrunjelul, frunzulitele se rup, se toaca marunt si se adauga peste varza. Se presara sare si piper, se amesteca bine, dupa care se poate servi.
O portie are 240 de kcal.
Pofta buna!