Varza De Bruxelles Gratinata

articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Azi va propun o reteta cu niste varzute micute si dragute :)
Se prepara usor si pe deasupra este si o mancare usoara, cu nu foarte multe calorii.
INGREDIENTE:
1 kg varza de Bruxelles
3 cartofi
cateva fasii/bucati de sunca afumata
100-150 g cascaval afumat
sare, piper
Varzutele si cartofii se curata si se spala bine dupa care se pun intr-o oala la fiert in apa cu sare pentru vreo 15 minute. Cand s-au fiert, se scurg bine si se aseaza intr-un vas yena.
Sunca afumata se taie fasiute si se adauga peste legume. Se sareaza si se pipereaza.
Se prepara o portie de sos Bechamel.
Se acopera legumele cu sosul si se da la cuptor la 180° C pentru vreo 15 minute.
Se scoate si se acopera cu cascaval ras si se mai da inapoi vreo 5 minute pana cand cascavalul e topit si prinde o crusta aurie si crocanta.
Se serveste cu smantana si pofta buna :)
RozBonBon