Varza De Bruxelles (brussel Sprout)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
in mare ,cei mai importanti nutrienti continuti de micile verze sint vitamina c,provitamina a (beta-caroten),vitamine ale grupului b (b1,b6 si b9 -folati),minerale(potasiu,magneziu,calciu),oligoelemente(seleniu,zinc,fier,cupru,magneziu),importanti
antioxidanti(din aceeasi categorie cu varza si broccoli) si fibre.
modul de preparare este foarte simplu,in general .ceea ce trebuie evitat este supra-gatirea ,metodele adecvate pastrind o textura usor crocanta si un parfum placut,asta si in functie de condimentele pe care le alegeti.
ingrediente pentru 3 persoane:
700 grame de varza de bruxelles,
2 esalote,
4-5 catei de usturoi,
2-3 linguri de ulei de masline,
sare,piper proaspat risnit,
2 linguri de fulgi de migdale,rumeniti citeva secunde intr-o tigaie.
intr-o oala adecvata puneti la fiert apa cu sare(cam 1 lingura de sare la 2 litri de apa).in momentul in care apa clocoteste se adauga verzele(curatate de cotor si frunzele galbene) si se lasa exact 3 minute.le scoatem si le scurgem de apa clocotita si le racim ,pentru a evita supragatirea,ori cu apa cu cuburi de gheata,daca avem la indemina,ori direct cu apa rece si le mai scurgem bine inca o data.intre timp,esalota tocata,cu putina sare presarata,se caleste in uleiul de masline ,la foc mic,pina devine translucida(5-7 minute),moment in care adaugam si usturoiul tocat marunt.il lasam cel mult un minut,dupa care adaugam si varza de bruxelles,pe care o lasam la foc moderat,intre 2 si 3 minute,amestecind din cind in cind si asezonind-o cu piper si sare,dupa gust.servim cald,cu carne de pasare ,peste sau chiar de porc,nu inainte de a pudra garnitura de varza cu fulgi de migdale rumeniti.
...................................................................................
si sa nu uit,daca ii faceti o vizita lui Cami si votati unul din faimoasele si frumoasele ei torturi,s-ar putea sa va treziti la usa cu tort cadou ,ce ziceti,va tenteaza?pe mine rau...:))
enjoy!:)