Varza Cu Masline La Cuptor
articol scris de camelia.blog.gustos. blog camelia.blog.gustos.ro
1 1/2 kg varza murata
2 cepe
200g masline verzi
1kg cartofi albi
sare
piper
chimen
250ml supa de carne
200ml smantana
100ml cascaval ras
Se toaca varza. Se taie rondele ceapa si maslinele. Se curata cartofii, se spala si se taie felii. Intr-o tava unsa, se aseaza un strat subtire de varza murata, apoi straturi succesive de felii de cartofi, rondele de ceapa si varza tocata. Fiecare strat se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se presara cu rondele de masline.
Cand s-au terminat de aranjat se toarna in tava supa de carne si smantana ( totul trebuie sa fie acoperit de lichid-pe parcurs eu am mai adaugat supa de carne si am lasat-o sa se evapore toata).
Se presara cu cascaval ras si restul de masline.
Sufleul se coace in cuptorul preincalzit pana se rumeneste. (ATENTIE! Sufleul nu trebuie sa fie apos.)