Varză Cu Ciolan Afumat
Sursa Varză cu ciolan afumat
articol scris de mihaela18 blog micky-mihaela.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
1 kg varză murată,
1 kg ciolan afumat fără os,
2 linguri boia dulce,
1 ceapă,
2 linguri ulei,
200 ml suc de roșii,
100 ml apă,
10 boabe piper negru,
1 legătură mărar.
Mod de preparare:
Dacă aveți o oală de pământ nu ezitați să o folosiți, orice mâncare iese mult mai bună.
Pregătim oala, adică se pune jumătate de oră în apă rece.
Varza murată se toacă mărunt și se pune în apă rece la desărat.
Ciolanul afumat se taie în patru.
Punem varza murată stoarsă bine în oala de pământ și o amestecăm bine cu ceapa tocată mărunt, uleiul, boiaua dulce și boabele de piper.
Turnăm apa peste varză, aranjăm bucățile de ciolan deasupra, apoi punem capacul.
Dăm oala de pământ la cuptor (rece - neîncălzit în cazul în care folosiți oala de pământ).
Se dă la cuptor pentru 1 oră, după care se scoate ciolanul, se toarnă sucul de roșii, bulionul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine varza, se pune cionanul deasupra și se dă din nou la cuptor pentru 30-50 minute.
Servim cu mămăliguță și un ardei iute.
Poftă bună!