Varza Cu Carne La Cuptor
Sursa Varza cu carne la cuptor
articol scris de Danelutza blog danielaincucina.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Varza cu carne sau un fel de sarmalute "dezbracate"... la cuptor.
Mi-era pofta de sarmalute cu varza, dar cum varza din comertul italian, nu e asa "infoiata" ca la mama acasa, a trebuit sa fac intr-un fel ca sa maninc, nu ?!
Ingredientele folosite de mine:
- o varza
- 500 g carne tocata de vita (ideal sa fie amestecata cu carne de porc)
- 150 orez
- 1 ou
- 30 g parmezan
- o ceapa micuta
- un morcov
- o mina buna de patrunjel
- doua linguri bune de concentrat de rosii
- feliute subtiri de slaninuta
- sare
- piper
- ulei
Intr-o tigaia de prajit am infierbintat cca 4-5 linguri de ulei de masline apoi am calit ceapa curata, spalata si taiata... pina a devenit de culoare aurie.
Intr-un vas am pus carnea, orez, oul, parmezanul ras, morcovul curatat, spalat si dat prin razatoare, patrunjelul curatat, spalat si taiat marunt, concentratul de rosii (am spus doua linguri, dar nu l-am masurat, am pus pina mi-a placut culoarea obtinuta), am adaugat si ceapa, am sarat si piperat dupa gust, apoi am amestecat ingredientele bine, asa ca la sarmale.
Intr-o tava yena, am pus un strat subtirel de slaninuta, apoi un strat de foi de varza (ca la lasagna), un strat de umplutura, un strat de varza din nou umplutura si am terminat cu varza. Am pus citeva bucatele de slaninuta si deasupra peste varza, am turnat un pahar cu apa calduta, am acoperit cu o folie de aluminiu si am bagat in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de cca o ora. Dupa prima jumatate de ora am dat la o parte folia de aluminiu si am lasat in continuare in cuptor.
Am servit cu moturi de smintina.
Delicioasa... si uite asa mi-am satisfacut poftele... pacat ca nu am facut si mamaliguta calda alaturi...