Varza Cu Carne La Cuptor
Sursa VARZA CU CARNE LA CUPTOR
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mâncarea aceasta este o specialitate ungurească. Vă spun drept că nu ştiu cum se scrie corect care este denumirea acesteia, eu i-am spus "varză cu carne la cuptor".
NU este " Varză a la Cluj" , deşi se aseamănă.... oarecum.
Reţeta o ştiu de la mama soacră. O face delicioasă - întodeauna mănânc porţie dublă.
Este o mâncare care se potriveşte pentru o zi de duminică.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 2 kg varză murata tăiată fâşii-fâşii (din piaţă de la oştezeni- clujenii cunosc )
- 750 g până la 1 kg smântână
- 1 ceapă mare
- 1 linguriţă piper
- 1 linguriţă boia de ardei
- 4 linguri ulei
- sare după gust (avînd în vedere că varza este sărată)
Varza se stoarce şi se pune în 2 linguri de ulei la călit.
Pulpa de porc se taie cubuleţe, ceapa se taie mărunt apoi se pun într-o tigaie încăpătoare la prăjit, unde se lasă până se albeşte carnea. Se adaugă piperul şi o cană de apă fierbinte, se pune capacul la tigaie şi se lasă la fiert.
Când scade apa se mai adaugă câte o cană de apă fierbinte până ce carnea este fiartă.
La sfârşit se pune boia de ardei.
Varza se căleşte în aproximativ 30 - 40 minute.
un strat de carne şi un strat de smântână.