Varza Cu Carne La Cuptor
articol scris de BucatariaAndreei blog andreea.dorobantu.name
Am gasit o reteta care a iesit bestial!
De obiecei, eu faceam varza cu carne pe aragaz, nu in cuptor, dar de data aceasta am schimbat putin modul de preparare.
Ingrediente: 1 varza medie, carne de porc, sare, o ceapa, busuioc, boia de ardei dulce, apa, vin alb, bulion sau rosii decojite
Cum am procedat?
Prima data, m-am ocupat de varza. Am taiat-o fidelute si am frecat-o bine bine cu sare. Am lasat-o asa aproape o ora.
Intre timp, m-am ocupat de carne. Ceapa am taiat-o fidelute, carnea bucati mici
Am calit ceapa in putin ulei, am adaugat carnea si am lasat-o la rumenit pentru 10-15 minute.
Bun, si acum sa va prezint oala in care am facut aceasta mancare
Am pus putin ulei pe fund. Am stros varza de apa pe care a lasat-o si am inceput operatiunea.
Jumatate din cantitatea de varza am pus-o pe fundul oalei, am adaugat putin ulei, busuioc, boia, cimbru
Am adaugat carnea cu sosul pe care l-a lasat
Am acoperit carnea cu cealalta jumatate portie de varza, am adaugat si rosiile decojite, putin vin, o cana de apa si la cuptor cu ea!
La cuptor a stat asa: o ora cu capac si o ora fara capac:)
Data viitoare voi incerca sa adaug si un strat de smantana, sa vad cum iese.
Se poate servi langa mamaliguta si neaparat cu un pahar de vin rosu!