Varză Cu Carne De Porc
Sursa Varză cu carne de porc
articol scris de reteteilustrate blog reteteilustrate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Apăsaţi aici pentru a descărca sau imprima reţeta (Google Docs).
Ingrediente:
o varză potrivită, o cană de moare, 3 linguri de smântână, o ceapă, 600 gr carne de porc, sare, boia, piper.
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt.
Se spală carnea şi se taie cubuleţe.
Într-o oală cu apă se pun la fiert carnea şi ceapa,
aruncând din când în când spuma de deasupra.
Între timp, se taie varza, se presară sare, se amestecă bine şi se lasă la scurs, pe un prosop mare.
Când carnea e fiartă de jumătate
se adaugă varza, apoi se completează cu apă până acoperă varza,
se condimentează cu sare (cu grijă, deoarece varza este deja sărată), boia dulce, piper şi se lasă la fiert, la foc potrivit, până scade apa.
Apoi, se adaugă smântâna şi se mai lasă să dea câteva clocote.
La nevoie se completează cu sare şi piper, după gust.
Se serveşte ca atare.
Poftă bună!