Varza Cu Cabanos
Sursa Varza cu cabanos
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cuiva din familie :D, satul oarecum de experimente :)) i s-a facut pofta de "ceva ca la mama acasa". Asa ca mi-a adus tot ce aveam nevoie si am purces la trebusoara. Daca si voua va e dor, va poftesc la o portie de varzuta!
6 bucati cabanos
1.5 kg varza
1 ceapa mare
2 morcovi
1 ardei gras rosu
2 lg ulei
1 lg pasta de tomate
sare, piper, dafin
500 ml apa
Cum procedam:
1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul.
2. Punem carnaciorii taiati in bucati de 6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min.
3. Dam drumul in oala si verzei taiate, punem apa si capacul si lasam la fiert, pana cand varza se inmoaie putin. Dupa 15-30 min punem carnaciorii, ardeiul taiat cubulete si mai lasam pe foc cateva minute. ;)) Aproape uitasem de sare, piper si dafin pe care musai sa le puneti in mancarica.
4. Intre timp punem intr-un vas, pe foc, lingura de ulei ramasa si pasta de tomate (2-3 min) amestecand mereu.
6. Punem pasta de tomate in oala cu varza, amestecam si mai lasam pe foc 5-10 min.
Nota!
1. Daca vi se pare ca e prea multa sau prea putina apa, mai scoateti sau mai adaugati dupa caz.
2. La sfarsit puteti pune patrunjel tocat.